Kindercoaching

Wil je dat jouw kind een boost in zijn of haar zelfvertrouwen krijgt?

Herken je dat je kind zich niet altijd fijn voelt?

Wil je dat angsten en onzekerheden bij je kind naar de achtergrond verdwijnen?

Wil je dat jouw kind zich gezien en gehoord voelt?

Wil je dat jouw kind weer lekker in zijn of haar vel zit?

Je maakt je wel eens zorgen als ouder om je kind

Misschien woont je kind al een tijdje niet met papa en mama in één huis of misschien is dit een pas ontstane situatie. Ongeacht de omstandigheden van de nieuwe gezinsvorm kan het zijn dat je merkt aan je kind dat deze last heeft van spanning, onzekerheid of teruggetrokken gedrag.

Veel kinderen in nieuwe gezinsvormen worstelen wel eens met het vinden van hun plek. Je merkt als ouder dat je kind niet lekker in zijn vel zit en dat je kind wel een boost in zijn of haar zelfvertrouwen kan gebruiken maar dit lukt mogelijk nog niet.

Wat iedere ouder gemeen heeft is dat je als ouder het beste wil voor je kinderen.

Misschien herken jij ook de problemen waar kinderen tegen aan lopen die in een nieuwe gezinsvorm wonen:

Hoe zou het zijn

Dit is mogelijk als we samen aan de slag gaan met het vergroten van het zelfvertrouwen van jouw kind. Als kinderen niet weten hoe om te gaan met een nieuwe gezinssamenstelling zullen zij niet hun unieke kwaliteiten ervaren en laten zien.

Belangrijk voor kinderen is verbinding. Om de verbinding met zichzelf en anderen te maken is het belangrijk dat jouw kind zich weer zelfverzekerd voelt en zich durft uit te spreken. Wanneer kinderen werken aan hun zelfbeeld en communicatie is er ruimte voor een ontspannen thuis situatie en kunnen kinderen ook op school zichzelf zijn en fijn ontwikkelen.

Hoe ziet dit eruit?

Het is mogelijk om te komen voor een losse sessie waardoor je kind al tools en vertrouwen krijgt. De ervaring leert dat meerdere sessies fijn zijn voor een kind om zo duurzaam te werken aan een verandering waardoor je kind zich prettig blijft voelen. Hoe vaak jouw kind bij mij komt, is afhankelijk van de situatie. Gemiddeld duurt een traject 2 – 4 maanden waarbij we elkaar wekelijks of tweewekelijks zien. Hierna ziet je kind weer mogelijkheden en zal je kind zich gezien en gehoord voelen zodat hij of zij weer zelfverzekerd en positief in het leven staat. Je kind voelt zich weer prettig en optimistisch. Jouw kind staat hierin centraal en samen met jouw als ouder kijk ik wat mogelijk is.

Tijdens de coaching

Na deze coaching

Wie ben ik?

Aangenaam! Mijn naam is Christel Colleij en ik ondersteun kinderen en gezinnen met het ontwikkelen en onderhouden van betekenisvolle relaties met zichzelf en met anderen.

Dit zorgt ervoor dat kinderen op kunnen groeien met zelfvertrouwen en durven te gaan voor hun dromen.  Ik ben een bevlogen en liefdevolle gezinsexpert die als kind in veel verschillende gezinnen heeft gewoond, ondertussen ben ik zelf getrouwd en heb ik samen met mijn partner 2 kinderen van 6 en 7 jaar jong. Ik heb me ontwikkeld als trainer, coach en jeugdexpert. Door mijn opleidingen Social Work specialisatie jeugd, Coachend en inspirerend leiderschap, opleiding tot communicatie trainer en veel met verschillende mensen te communiceren en samen te werken kwam ik erachter dat veel kinderen in verschillende gezinsvormen in de toekomst tegen eenzelfde soort uitdagingen aanlopen. Ik zag hen dezelfde fouten maken die ik ook eerder had gemaakt. De uitdagingen waar zij mee te maken hebben herkende ik. Door mijn expertise en kennis over te dragen ondersteun ik kinderen en gezinnen zodat het voor hen mogelijk wordt volledig in hun kracht te staan en met plezier en vol zelfvertrouwen kijken naar de toekomst.

Onze aanpak

We werken met de unieke TOECOMST-methode. Deze heb is ontwikkeld gebaseerd op ruim 10 jaar traning- en coachingservaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teambuilding en ervaring in meerdere samengestelde gezinnen. Het doel is ook voor kinderen om betekenisvolle relaties te creëren. Het gaat hier zowel om de relatie met zichzelf als de relaties met de mensen om hen heen. Relaties waarbij het gaat om verbinding, betrokkenheid en met een optimistische blik gericht op de toekomst. De stappen die je kind krijgt zijn eenvoudig thuis toe te passen, ook voor jongere kinderen. Doordat je kind tijdens deze coaching echt aan de slag gaat op een positieve manier is het naast ondersteunend voor je kind ook een heel fijn en gezellig traject waar kinderen zich echt gezien en gehoord voelen.

Help, het gaat wel over mijn kind!

Ik kan me voorstellen dat het spannend is als ouder wanneer het om jouw kind gaat. Je zit nog nergens aan vast. We maken eerste vrijblijvend kennis met elkaar. Tijdens dat gesprek hoor ik graag meer over jullie vraag en beantwoord ik jouw vragen. Ik zal altijd oprecht zijn in wat ik denk dat jullie kind een boost kan geven in zijn of haar zelfvertrouwen. In overleg kijken we altijd wat nodig en mogelijk is. Dit bespreken we na jullie aanmelding, dus je zit nooit zomaar ‘vast’ in een traject.  

Ik neem jou en je kind aan de hand naar een leven vol zelfvertrouwen, samenwerking en geluk, jouw kind zich weer prettig voelt en lekker in zijn of haar vel zit.

Gun jij je kind een boost in zijn zelfvertrouwen en wil je dat jouw kind zich weer prettig voelt?